7 iul. 2012

Marea Neagra e albastra


Jurnal de vacanta (scris cu intarziere) 
Luna iunie- episod 8


Iaca marea, care ne-a cucerit din nou, de teama sa nu o tradam cu o alta anul viitor.


  In formula noi 2+M+ bunica, ne-am cazat intr-un apartament, la vila Elodie din Jupiter, la granita cu Neptun, langa camping.
  Am avut norocul sa fim doar noi cazati...de parca ne-am fi inchiriat o vila cu 12 camere, terasa si piscina. E un loc linistit, cu multa zona verde si umbra, curatenie, AC in camera, un frigider destul de mare, personal serviabil, preturi medii, pentru buzunarele noastre jumatate pline (vad partea plina a paharului). Camera noastra era spatioasa, am pus patutul lui Mihi si tot a ramas mult loc de joaca. S-a plimbat si a cercetat toate colturile.
  Cu mancarea nu a fost complicat si-a luat fiecare ce a vrut pentru masa de dimineata, iar pentru celelalte ne-am descurcat cu terasele din Neptun si Jupiter.
  Mihnea a servit mancaruri facute de mine si puse in geanta frigorifica, apoi in congelator, iaurt si branzica de acasa.
  A mancat bine, programul de somn a fost la fel ca acasa, s-a jucat intr-o veselie, o vacanta rodnica.
Program: 
- Trezit la 8, schimbat, mancat, baut lapte, plecat la plaja
- Plimbare placuta pe la malul lacului Neptun 2
- Zbenguiala in nisip, mancat nisip ud, aruncat cu lopatele, spalat "undulet si chicioruse" in mare
- La 10 Mihi si bunica plecau in camera pentru somnul de frumusete si servit fructele de dimineata
- 12 plecat in cautare de terase cu mancare buna, Mihnea servea mancarea din borcanel
- 13- 14 reluat somnul Mihi si bunica, parintii balacit in piscina
- 15-16 Mihi balacit in piscina
- 17 un boardgame pe terasa, Mihi un somn scurt
- 18 plimbare de seara si mancat diverse pe aleile din Neptun, Mihi servit fructe
- 20 joaca in camera, pregatiri de somn, lapte 
 Ciushtiu e atras de oameni, ii priveste atent si vesel, iar plaja aglomerata a fost o mare atractie. De abea l-am tinut in frau, vroia sa stea la povesti cu toti, sa le arunce cu afectiune nisipul pe cearsaf. Ii place textura nisipului, il ia in pumni, ii priveste firicelele apoi le intoarce spatele brusc si porneste tarait spre lopatica.
  Marea nu l-a atras in mod special, batea vantul, i se facea frig, tremura. Dar ii place in piscina cu domnul Ratoi, plesneste apa, se amuza, isi vede de joaca lui.

  E ambitios, isi fixeaza cate un obiectiv si porneste incruntat la lupta. Imi place cand isi ia avant, se ridica in picioare si bate cu pofta in geam, se chinuie sa urce un prag, sa ajunga la o clanta, sa traga de un colt de fusta.
  E un curios, are privirea unui ceasornicar care observa atent fiecare piesa, se joaca intens cu rotile carutului, manerul de la galetusa, cureaua de la ceas,scoicile uriase.

  LUI nu ii spun NU E VOIE....poate gresesc dar EU sunt fetita care l-a luat pe NU in brate, as vrea ca el sa fie altfel, sa actioneze atent, dar curajos, fara sa evite. Sper sa gasesc inspiratia, sa pot combina cu succes cuvintele sa dau de inteles exact ce trebuie si sa nu folosesc NU AI VOIE. Deocamdata ( :D cu mine) a avut voie orice, nu a fost curios sa bage degetele in priza sau sa isi tranteasca usa peste nas, s-a plimbat prin baie, a studiat masina de spalat, aspiratorul, acumulatorul de la laptop, camara e fascinanta, ciornele si pungile sunt amuzante rau.


















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu